Web hosting hizmeti seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

286 0

Web hosting bir web sitesinin internet dünyasında erişilebilir olabilmesi için gerekli olan online bir hizmettir.

Bir web sitesi oluşturmak istediğinizi varsayalım. Web siteniz aslında temel olarak içerik (metin, resim, video v.b.) barındıran dosyalarınızı bir sunucuda depoladığınız bir dizi dosyadan oluşur. Bu dosyalar, web tarayıcıları aracılığıyla kullanıcılara ulaştırılır ve görüntülenir.

Web hosting hizmeti sunucu, depolama ve bant genişliği bileşenlerini içerir:

  1. Sunucu: Web sitenizin dosyalarını depolayan ve kullanıcılara bu dosyaları sağlayan özel bir bilgisayar sistemidir. Bu bilgisayar güçlü donanıma sahiptir ve sürekli internete bağlıdır.
  2. Depolama: Sunucuda barındırılan web sitelerinin dosyaları (HTML dosyaları, resimler, videolar, veritabanları vb.) depolanır. Bu dosyalar, ziyaretçilerin web sitesine erişim sağladığında tarayıcılarında gösterilir.
  3. Bant Genişliği: Web sitesinin ziyaretçilere dosyaları gönderme kapasitesini belirten bir ölçüdür. Yüksek trafikli siteler genellikle daha fazla bant genişliği gerektirir.

Web hosting hizmeti, bir hosting sağlayıcı tarafından sunulur. Hosting sağlayıcısı olan firma, sunucuları yönetir, teknik destek sağlar ve farklı hosting planları sunar. Böylece kullanıcılar ihtiyaçlarına en uygun hizmeti seçebilirler.

Tüm bu hizmetleri almak için elbette ihtiyacınıza en uygun web hosting sağlayıcısını seçmeniz sizi bir çok sorundan ve sıkıntıdan kurtarır. Web sitenize gelen kullanıcılar için sitenize hızlı erişmek (sitenizin tarayıcıda yüklenmesi) ziyaretçilerinizi memnun eder. Web sitenizi tıkladıktan sonra saniyeler içinde web sitenize erişen kullanıcı sitenizi gezinmeye başlar. Ancak eğer hosting hizmetiniz yeterli hıza sahip değilse, web sitenizin tarayıcıda yüklenmesi zaman alır ve kullanıcı daha siteniz açılmadan aramasına farklı bir sitede devam eder. Bu sebeple web hosting firmanızın sunucuları web sitenizin ziyaretçileri ile aynı ülkede barındırması çok önemlidir.

Peki, web hosting hizmeti seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

1996’dan bu yana Kriweb olarak 25 yıllık deneyimimiz ve müşterilerimizin 4.6 yıldızlı Google puanı ile memnuniyetlerini gösterdikleri web hosting sektöründe, %100 yerli sermayeli Türk şirketi olarak müşterilerimize heyecanla hizmet vermeye devam ediyoruz.

Web hosting için ihtiyacınız olan sunucularımız Türkiye’de yerleşik olup verinizle ilgili sıkıntı yaşamadan, kesintisiz hizmet garantisi ve 7/24 canlı çağrı merkezi desteğimiz ile işlerinizi Kriweb ile büyütmeye devam edebilirsiniz.

Kriweb olarak 2024 yılında sektörde pazar payımızı daha da artırmak üzere planladığımız büyüme odaklı yatırımlarımıza da hızla devam ediyoruz.

Şimdi gelin sizin için Kriweb‘den en uygun web hosting hizmetini birlikte seçelim.