Google, Windows Bilgisayarlarındaki Dosyaları Sürekli Tarıyor

Google , internet kullanıcılarına çevrimiçi olarak en kaliteli ve güncel internet arama motoru hizmeti sunmaktadır. Arama motorları içerisinde dünyada bir numara olan bu dünya devinin merkezi, Silikon Vadisinde’dir. Hemen hemen her ülkede şubeleri bulunan Google, aslında 4 Eylül 1998 tarihinde kuruldu. Ancak doğum gününü 2005 yılından bu yana 27 Eylül’de kutluyor. Bunun nedeni ise 27 Eylül 2005 tarihinde rekor bir indeks sayısına ulaşmasıdır.

Son yıllarda önemli bir konu haline gelen siber güvenlik ile ilgili tartışmalara Google’da dâhil oldu. Çünkü iddialara göre Google, Windows bilgisayarlardaki dosyaları sürekli tarıyor du. Peki, siber güvenlik nedir?

Siber güvenlik, siber âlemdeki hayatın güvenliğinin ve gizliliğinin korunmasını ifade eder. Bu konu oldukça önemlidir. Çünkü yakın zamanda çıkabilecek herhangi bir savaşta ilk saldırının internet üzerinden gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

İnternet kullanımı arttıkça siber güvenlik çok daha fazla gündeme gelmektedir. Peki, asıl konumuz olan Google’ın siber güvenlik ile ilgili yaptığı hata neydi? Google, Windows bilgisayarlarındaki dosyaları sürekli tarıyor iddiası doğru mu?

Google Windows Dosyalarını Nasıl ve Neden Tarıyor?

Son günlerde internet âleminde ortaya atılan bir iddia oldukça ses getirdi. Çünkü iddialara göreGoogle, Windows bilgisayarlardaki dosyaları sürekli tarıyor du. Amerika Birleşik Devletleri merkezli Motherboard sitesinin yaptığı habere göre; siber güvenlik konusunda uzman olan Kelly Shortridge, Google’ın bilgisayarlardaki belgeler klasörü de dâhil olmak üzere bütün dosyaları düzenli olarak taradığını belirtti. Ayrıca Google’ın bu tarama işlemini, Chrome tarayıcısı ile birlikte gerçekleştirdiğini söyledi.

Ancak Google’ın gerçekleştirdiği taramanın amacının gizli veri sızdırmak olmadığı söyleniyor. Bir anti virüs programı olan ESET’in birikimlerini kullanan Chrome’un, bu anti virüs programının çekirdeğini kullanarak aslında tarayıcı güvenliğini sağlamaya çalıştığı düşünülüyor. ESET’in çekirdeğini kullanarak zararlı yazılımları sürekli taradığı ve zararlı yazılımlara rastlandığında verilerin Google’a gönderildiği kaydedildi.

Siber güvenlik şirketi Trustlook, yaptığı açıklamalarda Twitter, Telegram, Viber, Skype, Facebook Messenger gibi uygulamalardan bilgi çalan yeni bir virüsün keşfedildiğini açıklamıştı. com.android.boxa olarak bilinen ve bilgi çalan virüsün, Çin kaynaklı olduğunun tespit edildiğini ifade etmişti.

Bir cevap yazın

Enter Captcha Here : *

Reload Image