Facebook 87 Milyon Kişinin Verilerini Sızdırdı!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağı Facebook, son günlerde veri sızıntısı skandalıyla gündemde. Milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal medya sitesinin kurucusu Mark Zuckerberg, verilerin sızdırıldığı ile ilgili çıkan haberleri doğruladı. Facebook veri sızıntısı iddialarına göre, 87 milyon kullanıcın verileri sızdırıldı. Bunun yanında Zuckerberg’in bu skandalı doğrulaması da çok büyük şaşkınlık yarattı.

Zuckerberg: Hata Yaptık!

Facebook veri sızıntısı iddialarının hemen ardından gözler açıklama yapması için Zuckerberg’e çevrilmişti. Herkes bu iddiaların asılsız olduğunu duymayı beklerken, sosyal medya devinin kurucusu hata yaptığını belirtti ve iddiaları doğruladı. Ancak veri sızıntısının kendisinden kaynaklanan bir durum olmadığını ve bunu yapan kişinin Aleksandr Kogan adında biri olduğunu iddia etti.

Zuckerberg’in Facebook veri sızıntısına sebep olarak gösterdiği Aleksandr Kogan, 2013 yılında Facebook için bir uygulama geliştirmişti. Geliştirdiği bu uygulama, 300 binden fazla kişi tarafından indirildi ve Zuckerberg’in iddiasına göre bu uygulama kullanıcıların bilgilerini paylaşmıştı.

Zuckerberg, veri sızıntısı iddialarının ardından ABD Senatosu Adalet Komisyonu’na ifade verdi. Verdiği ifadede, kendi verilerinin de sızdırıldığını ve yaşanan bu olumsuz durumun, kendisini de etkilediğini belirtti. Bunun yanında, kullanıcıların kendi bilgilerinin üzerinde kontrollerinin var olduğunu ve kullanıcılar ne zaman isterlerse bilgilerini silebileceklerini söyledi. Yine internet ortamında geniş kapsamlı düzenlemelerin yapılmasının şart olduğunu da sözlerine ekledi.

Verilere Erişimi Bulunan Uygulamalar İncelenecek

Facebook ’un kurucu Mark Zuckerberg, veri sızıntısı ile ilgili yaptığı açıklamalar ile çok sık gündeme geliyor. Kullanıcıların bilgilerinin izinsiz olarak, Aleksandr Kogan tarafından Cambridge Analytica’ya satıldığını söyledi. Ayrıca Facebook veri sızıntısına neden olan kişiye dava açabileceğini de sözlerine ekledi.

Zuckerberg, verilerin satıldığını iddia ettiği Cambridge Analytica ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı ve bu şirketin CEO’su ile neden görüşmediğini açıklamadı.

Tüm bunların yanında Mark Zuckerberg senatoda verdiği ifadede, Facebook üzerinde erişim yetkisi olan bütün uygulamaların inceleneceğini de belirtti. Yine bunun yanında kullanıcıların bilgileri konusunda kontrollerinin tam olduğunu ve bilgilerini diledikleri zaman silebileceklerini belirtti. Bunun yanında birçok kullanıcının gizlilik kontrollerini kullanmadığını da sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

Enter Captcha Here : *

Reload Image