CDN Nedir?

CDN (Content Delivery Network), dünya çapında çeşitli lokasyonlara yerleştirilmiş serverların oluşturduğu stratejik bir sistemdir. CDN’in ana hedefleri hız, yüksek ulaşılabilirlik ve ölçeklenebilirliktir.

Performans
Web sitenizin içeriği dünya geneline yayılmış PoP noktalarında güncel olarak tutulur. Kısa mesafe gecikmenin önüne geçtiği gibi, kota aşımını da minimuma indirir.

Ölçeklenebilirlik
Sitenizde CDN kullanmak, trafik yükünü azaltacağı gibi, ihtiyacınız olduğu anda ölçek büyütme ve küçültme konusunda oldukça kullanışlıdır.

Güvenilirlik
Ziyaretçiler her zaman kendilerine en yakın lokasyonda bulunan PoP noktasına yönlendirilirler. Eğer bu nokta ulaşılamaz durumda ise, ziyaretçi otomatik olarak bir sonraki en yakın noktaya yönlendirilir.

Düşük Maliyet
CDN, kendi başınıza yönetmeye çalıştığınız server altyapısından daha az maliyet gerektirir ve giderleri düşürmek için daha elverişlidir.

SEO
Sayfa açılma hızı arama motoru sayfa sıralamasının anahtar unsurlarından birisidir. Birçok arama motoru sayfa yüklenme hızını ana etmenlerinden birisi olarak görür.

Bir cevap yazın

Enter Captcha Here : *

Reload Image